Lili's twisted mind!

Ako ste mislili da ću da pišem o fudbalu, prevarili ste se. Ako ste mislili da ću da pišem o muškarcima, opet ste se prevarili. Pisaću o ženama. Mundijal samo kao povod za tekst. Kao i http://mondo.rs/a701082/Magazin/Seks-i-ljubav/Ovako-se-ponasa-savrsena-devojka-tokom-Mundijala.html – pročitajte da vam bude jasnije šta sam htela reći.

Baviću se malo časopisima, specijalizovanim časopisima za žene i onima za muškarce. Tekst na linku iznad tipičan je primer teksta ‘ženskih novina’. Ali prvo kratak osvrt na ‘muške novine’. Šta ćete pronaći u tipičnom časopisu za muškarce? Uglavnom sport, pretežno fudbal. Zatim automobile i tehničke spravice poput telefona, računara i ostalih gedžeta, potrebnih savremenom muškarcu. O, da, naravno da ćete pronaći i mnoštvo žena. Žene su veoma prisutne u časopisima za muškarce. One su u većini slučajeva gole ili polugole. Osmehuju se, puće i trće. I ne govore ništa, niti ih ko šta pita. One su tu da budu lepe i zgodne i da razbiju monotoniju sport-automobilizam.

U ženskim časopisima sasvim suprotna slika. Muškaraca skoro da i nema. Na slikama. Na slikama su takođe lepe i zgodne žene koje savetuju nas prosečne kako da postanemo lepe i zgodne. Ali muškarci su u tekstovima. Čak i kad nisu. Subliminalna poruka svakog teksta o dijeti poručuje – budi zgodna i mršava da mu se svidiš. Saveti o šminkanju, takođe poručuju da tu treba da bude neki ON kojem ćeš se dopasti. Depilacija, pirsing, treninig – sve u cilju da budeš lepa za njega.

Onda idu recepti (iako si na dijeti, to ne znači da ne treba da kuvaš – za njega). Najkraći put do srca muškarca jeste preko stomaka. He-he, znam da je ovo pomalo otrcano, ali takvi su oni, i moderni i tradicionalni u isto vreme. Oni žele damu na ulici (saveti za šminku, odeću, obuću, stajling), domaćicu u kuhinji (riba na sto načina, piletina u sosu, lazanje na sicilijanski način) i kurvu u krevetu (sedam tehnika da svog muškarca dovedete do ludila). I sve ćete to naći na jednom mestu – u časopisu za žene.

Ima li u časopisima za muškarce sličnih saveta? Kupi joj cvet, napiši joj pesmu, napravi večeru kojom ćeš je raspametiti a zatim iskoristi ovih šest tehnika u krevetu posle kojih će ona blaženo zaspati, a ti operi suđe da bi te još više volela ujutro! Ne, takvih saveta u muškim novinama nema. Zašto nema? Zato što se dovoljno mi trudimo oko njih, te oni nemaju potrebe da se trude oko nas.

Oni mogu da budu debeli, dlakavi, da podriguju posle večere (to je kompliment našem kulinarskom umeću), mogu i da zaspu posle trominutnog hopa-cupa u krevetu, mi ćemo ih i dalje voleti, jer to su zaboga naši muškarci, oni zbog kojih se depiliramo, trpimo glad, nosimo super neudobne štikle od dvanaest santimetara, nadograđujemo nokte da bismo istim tim prstima pitu razvlačile – jer to njega čini srećnim. A ako je srećan, neće nas ostaviti.

I onda dođe MUNDIJAL, to svetsko zlo, večiti neprijatelj svih žena i uništitelj dugo izgrađivanih (četiri godine) veza u koje smo uložile svaki atom snage. Džaba što smo depilirale prepone pre dva dana, ugradile silikone i napumpale usne, džaba što imamo ravan stomak i duge zgodne noge, pirsing na bradavicama i trajnu šminku. Džaba što znamo specijalitete italijanske, kineske i meksičke kuhinje, kao i tradicionalna srpska jela. Džaba što smo naučile tehnike zavođenja i poze na kojima bi nam i najveće porno-dive pozavidele. Džaba – ako nisi naučila pravila koja će omogućiti mir u kući za vreme mundijala.

A kršenje ovih pravila može direktno dovesti do raskida ili razvoda.

 Hajde da na trenutak zamislimo kako bi to izgledalo u paralelnom svetu, gde bi novine za muškarce davale muškarcima savete kako je osvojiti i kako je zadržati kada ste je jednom osvojili. Dakle, upravo kreće njena omiljena serija, jedanaesta sezona Očajnih domaćica ili šesnaesta Grey’s anatomy ili dvadeset druga Sex i grada…

 

Evo šta treba, a šta ne treba da radiš i govoriš…

1. Ako kažeš da je Eva Longorija dobra riba, možeš odmah da napustiš prostoriju!

2. Dok traje serija – TV je njen. Sport, dokumentarne emisije, politika… mogu da sačekaju. I tu nema diskusije.

3. Ukoliko ona plače dok gleda neku epizodu  i vidiš da je nervozna, nikako joj ne govori: “To je samo serija”, “Ma, pusti to”, “Pomiriće se u sledećoj epizodi”. Kršenje ovog pravila može direktno dovesti do raskida ili razvoda.

4. Zaboravi na seks. Zapravo, pusti nju da predloži, ako ti se posreći.

5. Reprize su jako važne. Ne pokušavaj da shvatiš zašto se opet gleda jedno te isto.

6. Ne organizuj nikakva druženja sa ekipom, osim ako se ne radi o zajedničkom gledanju serije. Ni omiljeno jelo je neće namamiti.

7. Možeš da gledaš TV sa njom, pod uslovom da ćutiš.

8. Ne pitaj je ko je Zverka. Odgovor će biti: ”Ti nikad nećeš biti on.”

9. Svekrva je uvek kriva. Zapamti to!

10. Ako čuješ da vrišti tvoje ime, verovatno želi da: doneseš hranu, piće ili baterije za daljinski upravljač. Nema tu emocija, barem ne dok se sezona ne završi.

Moraš da shvatiš – njoj je serija isto što i tebi sport, na primer. Zato je pusti da na miru uživa do 13. jula, a onda… onda će morati da ti se oduži za strpljenje. Imaš mesec dana da smisliš kako. Možda nekom zahtevnom seksi igricom?

 

Šta kažete, hoće li se ikad ovakav tekst naći u časopisu za muškarce? Zašto je onda sasvim normalno da se nalazi u onom za žene? Zato što žene moraju da znaju PRAVILA za ponašanje tokom mundijala, da ne bi ostale bez svog muškarca.

Žene, ako mislite da to tako treba, onda vam tako i treba. Ali zar ne bi bilo bolje imati muškarca koji te voli pre, za vreme i posle svetskog prvenstva? Ne kažem da mu treba uskratiti TV i uživanje u fudbalu, ali da nismo malo preterale?

Advertisements

Ostavite trag...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

jelenadilber

Tragač za zrnom dobra

Author anagalicblog

Preduzetnica, filozofkinja, spisateljica, blogerka. " Od vas očekujem da mislite. Pitate. Nadahnuće. Da budete nadahnuti. Ali da apsolutno nikada ne odustajete od pisanja, vaših snova i samih sebe." © Author anagalicblog. Sva prava zadržana.

Despotica

Jelena Despot

mrnjau85

Novosti (za glupe) kao nove vesti

Bezimena knjizevna zadruga

Pišem o onome što čitam. Ponekad samo pišem.

BLOG NEZNANE JUNAKINJE

Avanture moga uma

Mame na žici

Lili's twisted mind!

Otisak na displeju

Od izvora dva putića, do izvora samo jedan...

Gospel of Lestat Gianni

Menjamo svest da bismo promenili svet

draganadincic76

korak od sna...

Nena i svet oko Nene

Ovde su moji kreativni radovi, moja glupiranja i snovi. .

БЛУКА

БЛаги БЛог

Balaševići

Blog posvećen Panonskom mornaru

Enjoy by Paula

Be Happy, Be Healthy & Radiate Positivity

Jelena Pešić

(Ljubicanstvena Mysty)

Politička Konkretnost

Pokreni se i sebe pobedi, jer ko živi u nadi umire u bedi!

Južno od granice

Kad je lakše pisati nego pričati

Eat, Play, Love

making memories through food, wine and travel

"ispravljačica krivih drina"

mmilesa o invalidnosti, sebi i drugim krivim drinama

Otkačena Planeta

svet koji nas okružuje

ДРАМСКА СЕКЦИЈА ОШ АЗАЊА

позоришна уметност у Азањској школи

Dobro došli u moju stvarnost

Poslednji sanjar (Ulaz nije za svakoga )

UFO blog

Život i neke ozbiljnije teme

S. Verbić: jedan lični bRlog

pošto me niko ne sluša, ja ponekad pišem...

amazonke / the amazones

blog of radical feminist group

Nikola Ćupas

Babina škola je najvažnija. Temelj. Sve ostalo je samo update.

Devojkakojačeka's Blog

" Jer ti si cekati znala, kao niko na svetu. "

Novosadsko Ubrojčavanje

Novosadsko Ubrojčavanje je internet zajednica svih nas koji ne želimo da Novi Sad postane evropska prestonica cenzure pre nego što u Srbiji budu osveštani svi šoping molovi.

Dokona domaćica?

Blog kreativne domaćice

%d bloggers like this: