Lili's twisted mind!

Blog Archives

Status

Blog izazov za kraj 2016 – 1. Nešto osnovno o sebi

Blog izazov za početak 2016. se pretvorio u blog izazov za kraj 2016. 🙂

Knjige su moja prva ljubav. Još od kad sam naučila sva slova, u trećoj godini života (verovali ili ne) shvatila sam da se u tim ispisanim slovima krije magija. Čitala sam naslove u „Večernjim novostima“, koje su moji tada redovno kupovali, za početak.
A u petoj godini su me već učlanili u biblioteku. Nosila sam kući slikovnice, da bih ih isto popodne vratila, pročitane. Teta-bibliotekarka mi nije verovala da sam ih sve sama pročitala za tako kratko vreme. Kada se uverila, dala mi je moj prvi roman. Sećam se i dan danas koji.

Bio je to roman za decu „Bliznakinje“, nemačkog pisca Eriha Kestnera. Govorio je o Lujzi i Loti, bliznakinjama koje se nisu poznavale, živele su svaka u svom svetu, Lota s majkom, a Lujza s ocem. Roditelji su im se razveli još dok su bile bebe, te ni jedna od njih nije ni znala za postojanje one druge. Slučajno su se srele i rešile da zamene uloge. Bila je to veoma uzbudljiva knjiga za mene. Gutala sam stranicu za stranicom, poglavlje za poglavljem. I zaljubila sam se u književnost. Bilo mi je jasno da će knjiga uvek biti moj vodič u neki drugi svet, lepši, bolji, svet mašte. Uvek ću imati način da pobegnem iz dosadne svakodnevice. Samo se udubim u dobru priču i sve je moguće…

Posle sam otkrila da ne samo što mogu da čitam, nego mogu i da pišem. Pisala sam sama, u društvu, u paru. Drugarice i ja, još u nižim razredima osnovne škole, sastavljale smo kratke priče, čije junakinje smo bile mi same. Čitale smo to jedna drugoj i beskrajno uživale. Kasnije, u višim razredima, takođe sa jednom drugaricom sastavila sam skoro čitav roman, akcioni triler. U srednjoj školi sam se bavila poezijom i ljubavnim romanima. A kasnijih godina se posvetila kriminalističkoj prozi, sa elementima erotike i drame.

Poslednjih godina, od kad radim sa decom u dramskoj radionici, moj fah su postala dramska dela. Objavljene su dve moje zbirke tekstova za scensko izvođenje. Vodim i blog, na njemu pišem na neke društveno angažovane teme, kad me nešto pokrene i pomeri, pa moram da se „istresem“.

Hmmm… jesam li ja to promašila temu? Osnovno o meni?

Pa to je osnovno. Volim da pišem i volim da čitam. S obzirom na današnju tehnologiju i tehniku, to mogu da radim i online. I uživam u tome.

Imam muža, punoletnog sina i crnog mačka koji se zove Raša. Diplomirala sam pedagogiju i radim kao asistentkinja jednom dečaku u trećem razredu osnovne škole. Planiram da pored dramske, otvorim još jednu radionicu. Trenutno je osmišljavam…

Ne pijem, ne pušim, nemam švalera. 🙂 Ne vozim auto, ali obožavam bicikl. Retko kad se šminkam, još ređe nosim štikle. Oblačim se sportski, iako sport ne volim ni da gledam, a kamoli da se ijednim bavim. Volim duge minđuše, duge suknje i duge nokte. Volim i dugo da spavam. Pokušavam da budem urednija i organizovanija, ali mi to baš ne ide od ruke.

Kao što bi neke žene poslednji dinar dale na garderobu i cipele, moja strast su raznorazni gedžeti. Pored dva računara koja imam, tableta i smartfona, još mi je neophodan i laptop i štedim novce za onaj – dva u jedan.

Volim da koristim tuđice u svakodnevnom govoru i pisanju, neke reči čak i ne znam kako se kažu na srpskom. „Rendom“ i „po difoltu“ meni su neprevodive. U pisanoj komunikaciji sam se zaljubila u „vrv“ i „msm“ iako to osobe sa kojima se dopisujem veoma nervira.

Ujutro kad se probudim mislim da imam šesnaest godina, sve dok se ne pogledam u ogledalo. Ali onda samo odmahnem rukom i nastavim da mislim kao šesnaestogodišnjakinja!

Fantasy by Sofia

epska fantastika

jelenadilber

Tragač za zrnom dobra

Author anagalicblog

Šta je filozofija? A šta to znači - misliti? Da li filozofi znaju kako voditi - dobar život? I - da li je filozof i čovjek? Odgovore na ova pitanja potražimo zajedno. © Author anagalicblog. Sva prava zadržana.

Despotica

Jelena Despot

mrnjau85

Novosti (za glupe) kao nove vesti

Bezimena knjizevna zadruga

Pišem o onome što čitam. Ponekad samo pišem.

BLOG NEZNANE JUNAKINJE

Avanture moga uma

Mame na žici

Lili's twisted mind!

Otisak na displeju

Od izvora dva putića, do izvora samo jedan...

Gospel of Lestat Gianni

Menjamo svest da bismo promenili svet

draganadincic76

korak od sna...

Nena i svet oko Nene

Ovde su moji kreativni radovi, moja glupiranja i snovi. .

БЛУКА

БЛаги БЛог

Balaševići

Blog posvećen Panonskom mornaru

Enjoy by Paula

Enjoy By Paula

Jelena Pešić

(Ljubicanstvena Mysty)

Politička Konkretnost

Pokreni se i sebe pobedi, jer ko živi u nadi umire u bedi!

Južno od granice

Kad je lakše pisati nego pričati

Eat, Play, Love

making memories through food, wine and travel

"ispravljačica krivih drina"

mmilesa o invalidnosti, sebi i drugim krivim drinama

Otkačena Planeta

svet koji nas okružuje

ДРАМСКА СЕКЦИЈА ОШ АЗАЊА

позоришна уметност у Азањској школи

Dobro došli u moju stvarnost

Poslednji sanjar (Ulaz nije za svakoga )

UFO blog

Život i neke ozbiljnije teme

S. Verbić: jedan lični bRlog

pošto me niko ne sluša, ja ponekad pišem...

amazonke / the amazones

blog of radical feminist group

Nikola Ćupas

Babina škola je najvažnija. Temelj. Sve ostalo je samo update.

Devojkakojačeka's Blog

" Jer ti si cekati znala, kao niko na svetu. "

Novosadsko Ubrojčavanje

Novosadsko Ubrojčavanje je internet zajednica svih nas koji ne želimo da Novi Sad postane evropska prestonica cenzure pre nego što u Srbiji budu osveštani svi šoping molovi.

Dokona domaćica?

Blog kreativne domaćice